Exhale

The official blog of the Lung Institute.

World COPD Day | Take The Quiz

19 Nov 2014
| Under COPD | Posted by | 1 Comment
World COPD Day

Today is November 19, 2014 or World COPD Day! 

World COPD Day is organized annually by the Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD). They partner with healthcare professionals, educators and the general public who want to alleviate the hardships that those with COPD face. The first COPD day was held in 2002 and has been growing each year. Recently, there have been events organized in over 50 countries around the world. People diagnosed with COPD face many obstacles daily. Some rely on oxygen to get through the day and find it difficult to complete even the most common tasks without struggling. We hope to encourage citizens to take part in World COPD Day.

Chronic obstructive pulmonary disease, or COPD, is a progressive form of lung disease ranging from mild to severe. It is characterized by a restriction of airflow into and out of the lungs that makes breathing difficult. COPD is the umbrella term for sufferers who have been diagnosed with or show signs of emphysema and/or chronic bronchitis. Many sufferers have trouble walking short distances and are especially susceptible to illness and pneumonia. Often, sufferers need oxygen support for 24 hours a day. If you show signs of emphysema or chronic bronchitis you may have COPD. Long term, the effects of COPD result in an enlargement of the right side of the heart and eventual death. There is no cure for COPD but treatment options are available to prevent more damage and improve quality of life.

Know is your chance to learn about COPD, take the quiz below and see how many you get right! (Highlight answer to see if you got the question right!)

1. COPD is almost always caused by ___?
a. Pollution
b. Dust
c. Smoking
d. Asbestos

Answer: C – Smoking

2. People usually start to notice symptoms of COPD after…
a. Smoking 10 cigarettes
b. Smoking cigarettes for 2 years
c. Smoking for the first time
d. Smoking for more than 20 years

Answer: D – Smoking for more than 20 years

3. How many Americans have COPD?
a. 12 million
b. 15 million
c. 28 million
d. 31 million

Answer: A – 12 million

4. Is it possible to have both asthma and COPD?
a. Yes
b. No

Answer: A – Yes

5. Treatments for COPD can include:
a. Pulmonary Rehabilitation
b. Medications
c. Oxygen Therapy
d. All of the above

Answer: D – All of the above

6. There is a cure for COPD?
a. True
b. False

Answer: B – False

7. How many steps of COPD are there?
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

Answer: D – 4 Stages of  COPD

8. Emphysema and Chronic Bronchitis are apart of COPD?
a. True
b. False

Answer: A – True

We hope that you enjoyed the quiz! Let us know how you did in the comment section below. Of course, we encourage you to spread the word about COPD. If you are looking for an alternative treatment for COPD, then the Lung Institute might be able to help! If you or someone you love would like know more about treatment options, feel free to contact one of our patient care coordinators today or call (800) 729-3065 today.

1 Comment

  1. Pingback: COPD Awareness Month

Your Comment

Your email address will not be published.



* All treatments performed at Lung Institute utilize autologous stem cells, meaning those derived from a patient's own body. No fetal or embryonic stem cells are utilized in Lung Institute's procedures. Lung Institute aims to improve patients' quality of life and help them breathe easier through the use of autologous stem cell therapy. To learn more about how stem cells work for lung disease, click here.

All claims made regarding the efficacy of Lung Institute's treatments as they pertain to pulmonary conditions are based solely on anecdotal support collected by Lung Institute. Individual conditions, treatment and outcomes may vary and are not necessarily indicative of future results. Testimonial participation is voluntary. Lung Institute does not pay for or script patient testimonials.

Under current FDA guidelines and regulations 1271.10 and 1271.15, the Lung Institute complies with all necessary requirements for operation. Any individual who accesses Lung Institute's website for information is encouraged to speak with his or her primary physician for treatment suggestions and conclusive evidence. All information on this site should be used for educational and informational use only.